Venkovní solární lampy

31. 5. 2022
( https://www.distripark.cz/www/prilohy/st481-69.jpg )
Všichni chceme přispět k lepšímu světu. Solární energie neznečišťuje a je udržitelná. Naše solární světla jsou skvělým příkladem toho, jak toho můžete dosáhnout venkovního osvětlení pomocí solárních produktů ve vašem domě a na veřejných místech.

3 VÝHODY SOLÁRNÍCH VÝROBKŮ

  • Šetrný k životnímu prostředí - veškerá energie potřebná k napájení LED osvětlení pochází ze slunce.
  • Snadno se používá - není potřeba elektřina ani kabelů
  • Praktický - vestavěný světelný senzor automaticky zapíná a vypíná světlo.

  • ZAČNĚTE SE SOLÁRNÍ ENERGIÍ
    Existuje celá řada solárních produktů, od funkčních a technických reflektorů s vysokým světelným tokem až po dekorativní figurky pro navození atmosféry, vhodné pro venkovní prostředí.
    Všechny solární produkty potřebují ke svému fungování sluneční světlo a jsou vyrobeny pro venkovní použití. Pro dosažení maximálního nabití musí být výrobek během dne vystaven co největšímu množství slunečního záření. Tímto způsobem poskytne jasné a trvalé světlo během noci. V solárním produktu je jedna nebo několik baterií, které se nabíjejí pomocí slunce.

    VYSOKÝ LUMEN - JASNĚJŠÍ SVĚTLO
    Některé solární produkty jsou vyrobeny tak, aby na zahradě vytvořily útulnou atmosféru a byly dekorativní. Mají nižší světelný tok a skvěle se hodí na letní párty nebo jako zahradní dekorace.
    Jiné produkty mají výraznější funkci a jsou technicky vyspělejší. Ty mají vyšší lumen a poskytují silnější světlo, které může osvětlit fasádu nebo cestu.

    UMÍSTĚNÍ
    Solární panel musí směřovat ke slunci, aby dosáhl plného účinku.
    Mějte na paměti, že jiná světla, jako jsou pouliční nebo jiná svítidla, na panel svítit nemohou, protože výrobek nerozezná světlo od slunce a v noci se nezapne.
    Při dodání je často na solárním panelu ochranná fólie. Pro dosažení plného nabití tufo fólii odstraňte.

    CHYTRÉ FUNKCE PRO POHODLNÉ POUŽÍVÁNÍ
    Všechny solární produkty mají vestavěný soumrakový senzor, díky kterému se produkt rozsvítí, když se začne stmívat, a zhasne, když vyjde slunce. Další chytrou funkcí, kterou jsou některé solární produkty vybaveny, jsou pohybová čidla. Když senzor zaznamená pohyb, světlo na krátkou chvíli zazáří jasněji, aby se později ztlumilo nebo úplně zhaslo v závislosti na modelu.

    NABÍJENÍ A DOBA SVÍCENÍ
    Baterie solárního produktu se nabíjí sluncem. Pro nejlepší efekt vyměňte baterii po každé sezóně. Jednoduchý solární produkt s jednou LED bude svítit již po několika hodinách nabíjení, zatímco pokročilejší produkt s vyšším svítivostí potřebuje k optimálnímu nabití více hodin slunce a ímé sluneční záření. Odstraňte ochrannou fólii zakrývající solární panel.
    Doba chodu světla je závislá na intenzitě světla. Světlo s vyšším lumenem, které svítí jasněji, spotřebuje více energie než světlo s nižším lumenem, které má nižší intenzitu světla.
    Solární produkty lze samozřejmě přes zimu ponechat venku. Budou stále svítit, ale méně intenzivně a kratší dobu.

    STAREJTE SE O BATERII A VYDRŽÍ DLOUHO
    Před použitím výrobku baterii pořádně nabijte. Zapněte jej a nasměrujte panel na slunce. Na noc jej vypněte, aby se nespotřebovala kapacita baterie. Opakujte několik dní, nejlépe celkem 36 hodin.
    Produkty, kterým chybí tlačítko zapnutí/vypnutí, mají malou ochrannou fólii. Po vyjmutí se baterie aktivuje. K dosažení maximálního nabití je zapotřebí několik slunečných dní, ale produkt není nutné během noci vypínat.

    ČE O SOLÁRNÍ VÝROBEK
    Abyste mohli solární lampy užívat po mnoho sezón, existuje několik jednoduchých tipů, které prodlouží jeho životnost.
    Nezapomeňte panel několikrát za sezónu otřít a vyčistit. Používejte důkladně vyždímaný měkký hadřík, nepoužívejte saponát ale pouze vlažnou vodu.
    Pravidelně kontrolujte držák baterie a odstraňujte případnou korozi.
    Po každé sezóně vyměňte baterii. Používejte pouze dobíjecí baterie se správným V/mAh.
    Vvýrobek můžete venku po celý rok, ale pro optimální trvanlivost se doporučuje skladovat výrobek v zimě uvnitř. Během této doby jej vyčistěte a vyjměte baterie.

    ČASTO KLADENÉ OTÁZKY

    JAK DLOUHO VÝROBEK PO JEDNOM NABITÍ SVÍTÍ?


    Při optimálním nabití bude svítit cca 5-6 hodin. Doba chodu závisí na intenzitě světla (lumen) a dalších funkcích.

    PROČ MŮJ VÝROBEK SVÍTÍ JEN PO KRÁTKOU ČASU?

    Doba provozu závisí na tom, jak moc byl vystaven slunečnímu záření a na stavu baterie.

    PROČ SE MŮJ VÝROBEK NESVÍTÍ?

    Zkontrolujte, zda baterie nevypadla ze své pozice. Pokud stále nesvítí - plně jej nabijte nebo vyměňte baterii.

    VÝROBEK BLIKÁ A NEZAJIŠŤUJE STABILNÍ SVĚTLO

    To je obvykle důsledkem nedostatečného nabití produktu a často k tomu dochází během zimy. Vypněte výrobek, dokud slunce opět nezasvítí jasněji.