Impregnace betonové zámkové dlažby. Jak na to?

20. 8. 2020
( https://www.distripark.cz/www/rsobrazky/velke/dl.jpg )
Nově položená betonová zámková dlažba? Nebo již máte betonovou dlažbu položenou nějaký ten pátek, ale i přesto ji chcete ochránit? Řešení je snadné!

Máme pro vás kvalitní NANO impregnaci značky TopMeister Beton. Jedná se o inovativní hydrofobizační nátěr na beton s obsahem NANO částic, které dokážou dlouhodobě ochránit beton proti vodě, studeným olejům, kyselům dešťům, sněhu, mrazu, nečistotám a tvorbou mechu a lišejníků.


Jak to funguje?
Hydrofobizace přináší změnu fyzikálně-chemických vlastností daného materiálu, která způsobuje, že voda na povrchu hydrofobizovaného materiálu vytváří drobné kapky, které se nevsakují do podkladu, ale časem se kapky vody odpaří. Hydrofobizační přípravky s NANO technologií vnikají a působí do hloubky až 10 milimetrů, kdežto impregnace bez NANO technologie vytváří pouze velmi tenkou vrstvu na povrchu, která se rychle a snadno smyje.

Co vše můžete ošetřit?
Kromě impregnace zámkové dlažby, můžete přípravek rovněž použít na impregnaci terasy, ošetření venkovního betonu, na betonové sloupky, betonové ploty, betonové obrubníky, betonové tašky, betonové schody, podlahy a ostatní výrobky z betonu. Přípravek lze použít v interiéru na podlahy.

Jak se přípravek aplikuje a jak probíhá impregnace?
Pokud je položená nová betonová zámková dlažba, může se přípravek aplikovat ještě před zapískováním dlažby. Pokud aplikujete na starší dlažbu, tak je vhodné ji vyčistit, a to nejlépe pomocí vysokotlakého čističe. Na čistou a suchou dlažbu se přípravek aplikuje bez ředění a dalších úprav. Aplikace se provádí nátěrem pomocí štětce nebo válečku, také můžeme využít zahradní postřikovač. Je důležité, aby se při aplikaci netvořily louže a přípravek se rovnoměrně vsakoval. Doporučená teplota při aplikaci je 5-25 °C a po nátěru beton musí být chráněn před deštěm po dobu 6 hodin. Také není vhodné jej aplikovat na přímém slunečním svitu. Tento ochranný nátěr na betonovou dlažbu by neměl být používán s žádným dalším impregnačním přípravkem a rovněž, pokud již byl beton nedávno hydrofobizován, tak výrobek nelze použít.

Na jak velkou plochu vystačí 1 litr?
1 litr přípravku vystačí na cca 7-15 m2. Vydatnost se může lišit z důvodu různé pórovitosti betonu.

Jak dlouho bude zámková dlažba ochráněna?
V naší nabídce naleznete dva druhy přípravků TopMeister Beton. Při koupi přípravku TopMeister Beton je ochrana betonu na 2 roky. U přípravku TopMeister Beton EXTRA je prodloužena doba ochrany až na 4 roky. Vše závisí také na stupni používání dlažby a na povětrnostních vlivech.

NANO přípravky řady TopMeister Stein a Beton koupíte pouze na e-shopu distripark.cz


*Tento článek má výlučně informativní charakter. Poskytnuté doporučení, zejména u použití produktů, je jen ukázkové a nezávazně informuje o vlastnostech a možnostech používání. Proto byste před použitím produktu měli vyhledat odborníka, zda je toto specifické použití bezpečné a odůvodněné. Nezodpovídáme za použití navrhovaných řešení, a to ani ve velmi podobných situacích.