11 tipů jak odstranit zápachy v domě a správně je dezinfikovat

20. 8. 2020
( https://www.distripark.cz/www/rsobrazky/velke/uklid.jpg )
Jak vyčistit zápach z pračky?
V bubnu pračky, v zásobníku na prací prášek nebo na filtru se může vytvořit povrch, který často způsobuje zápach pračky. Jednoduše můžete tento zápach odstranit přípravkem značky Guaa. Ten zajistí bakteriální čistotu a dokonalé odstranění zdroje pachu.

Postup:

Nejprve vystříkejte vnitřek pračky včetně zásobníku na prací prostředky a veškerých dostupných míst prostředkem
GUAa GUASAN SPRAY dezinfekce na povrchy a plochy a nechte působit alespoň 30 minut.

Poté dávkujte 500 ml roztoku do dávkovače máchání a zapněte pračku „na prázdno.

Pokud je pračka silně znečištěna, může se po této první aplikaci stát, že se biologické nánosy uvolní pouze částečně. V takovém případě zápach z pračky může ještě zesílit a je třeba postup ještě jedenkrát zopakovat.

Preventivně je následně vhodné přidávat
200 ml GUAa GUASAN ke každému třetímu praní.

Jak se zbavit zápachů z látek, např. z dětských autosedaček, pracovních oděvů nebo zavazadel?
GUAa GUASAN
lze použít pro ruční praní i pro praní v automatické pračce.

Postřik aplikujte nástřikem na látku a nechte působit cca 30 minut. Poté vyperte běžným způsobem.

Ruční praní - Aplikujte
GUAa GUASAN (20 ml/1 l vody) do vody a nechte působit 30 minut, poté vyperte obvyklým způsobem.

Praní v pračce - V případě praní v pračce přidejte 200 ml
GUAa GUASAN do zásobníku pračky určeného pro první praní (předpírka) a perte běžným způsobem za použití pracích prostředků.

GUAa GUASAN nijak nepoškozuje prádlo (jakékoli materiály), nenarušuje barvy ani kvalitu materiálu.

Dezinfekce podlah
Zejména v rodinách s batolaty a malými dětmi je dezinfekce podlah nezbytností. Pouhým omytím podlahy vodou se saponátem nedocílíte eliminace bakterií, které se na podlaze vyskytují. GUAa GUASAN SPRAY dezinfekce na povrchy a plochy přidejte do kbelíku s vodou v dávce uvedené na etiketě výrobku. Lze použít společně s běžnými saponátovými prostředky, ale nelze míchat s jinými dezinfekčními přípravky.

Dezinfekce a odstranění zápachu z odpadkového koše
Prázdný odpadkový koš vymyjte vodou a následně vystříkejte přípravkem GUAa GUASAN SPRAY. Doba působení je nejméně 30 minut nebo do zaschnutí přípravku. Druhou variantou dezinfekce odpadkového koše je oplach roztokem GUAa GUASAN SPRAY dezinfekce na povrchy a plochy

Odstranění zápachu v myčce na nádobí
GUAa GUASAN SPRAY je vhodný k přímému nastříkání do myčky. Asi po 30 minutách působení lze do myčky naskládat nádobí určené k mytí a spustit mycí program.

Předcházení vzniku zápachu z nádobí, které do myčky naskládáte, pomůže postřik použitého nádobí
GUAa GUASAN SPRAY dezinfekce na povrchy a plochy ihned po vložení do myčky. Zamezíte tak tvorbě plísní ze zbytků jídla na nádobí, které jsou zdrojem zápachu.

Odstranění pachu v odšťavňovači, mlýnku na maso, kávu aj.
GUAa GUASAN SPRAY výborně odstraňuje pachy ze všech kuchyňských robotů a pomocníků v domácnosti. Postřikem aplikujte GUAa GUASAN SPRAY dezinfekce na povrchy a plochy, nechte působit 30 minut a poté dobře opláchněte pitnou vodou.

Dezinfekce kuchyňské linky a dřezu
Výlevka je ideálním prostředím pro množení bakterií. Odborníci upozorňují, že například zeleninu by měli lidé mýt ve zvláštní nádobě a nepokládat ji přímo do výlevky. Přípravek GUAa GUASAN SPRAY dezinfekce na povrchy a plochy škodlivé bakterie zcela eliminuje. Výlevku postříkejte GUAa GUASAN SPRAY dezinfekce na povrchy a plochy a nechte působit 30 minut. V případě, že se zápach šíří ze sifonu výlevky, nalijte do sifonu 50 ml GUAa HOME GUASAN a nechte působit po dobu cca 30 minut.

Dezinfekce desek na krájení
GUAa GUASAN SPRAY se výborně hodí i k dezinfekci umělohmotných, skleněných, nerezových a dřevěných desek na krájení. Při porcování syrového masa dochází ke kontaminaci desky bakteriemi. Salmonella, Escherichia coli a Campylobacter jsou jen některé z bakterií, kterým se na krájecích deskách mimořádně daří. Dle statistik dojde k více než polovině otrav jídlem v domácím prostředí. Postřikem aplikujte GUAa GUASAN SPRAY dezinfekce na povrchy a plochy na desku a nechejte působit asi 15 minut. Poté dobře opláchněte pitnou vodou!

Dezinfekce matrací
Dezinfekcí matrací vytvoříte prostředí nepřátelské k roztočům, bakteriím a plísním. Doporučujeme potah nebo krycí podložku matrace postříkat GUAa GUASAN SPRAY a nechat řádně vyschnout. Následně můžete ošetřené matrace opět používat.

Prevence tvorby kožních plísní
Produkty řady GUAa HOME, používané dle návodu na etiketách, nepoškozují materiály včetně jemné kůže, textilu a gumy. Jejich aplikací předejdete vzniku zápachu, popřípadě již vzniklý zápach zcela odstraníte a zabezpečíte tím mikrobiální čistotu, která je dobrou prevencí před vznikem kožních plísní. Většina zápachů je způsobena biologickým životem (bakterie, plísně), kterému lze předcházet pravidelným používáním našich přípravků. Aplikujte GUAa GUASAN SPRAY přímo nástřikem na ošetřovaná místa a dále postupujte dle návodu na etiketě.

Dezinfekce hraček
Je důležité chránit Lze jen stěží zabránit tomu, aby hračky nikdy nepřišly do styku s podlahou. Malé děti je ovšem velmi rády strkají do úst a proto je nutné tyto pravidelně omývat a dezinfikovat. K tomu se výborně hodí GUAa GUASAN SPRAY dezinfekce na povrchy a plochy.

Gumové, dřevěné a plastové hračky po předchozím omytí vodou ošetřujte postřikem
GUAa GUASAN SPRAY . Nechte působit cca 15 minut a následně dobře omyjte pod tekoucí pitnou vodou. Plyšové a textilní hračky dezinfikujte přidáním GUAa GUASAN SPRAY dezinfekce na povrchy a plochy do prací vody.

Dezinfekci GUAa objednáte jednoduše online přes náš e-shop. Přejít na produkty můžete
ZDE