Granulovaná síra je jedním z klíčových produktů pro zahradníky a zemědělce, který pomáhá udržovat půdu i rostliny zdravé. V tomto článku se podíváme na to, co granulovaná síra je, jak funguje a jak může pozitivně ovlivnit vaši zahradu nebo pole.
Co je granulovaná síra?
Granulovaná síra je prášek, který je zpracován do malých granulí, což usnadňuje jeho aplikaci na půdu. Tato síra je často používána pro různé účely, včetně:
 [...]
Perkarbonát sodný je chemická sloučenina, která se používá v různých oblastech. Je to prášek, který obsahuje peroxid vodíku (H2O2) a sódovou sůl kyseliny uhličité (sodnou). Zde je několik způsobů, jak lze perkarbonát sodný využít:

Bělicí činidlo: Perkarbonát sodný je známý pro své bělicí vlastnosti.
 [...]
Síran sodný je chemická sloučenina, která má široké využití v různých oblastech. Tento blogový příspěvek vám přiblíží síran sodný a jeho mnohostranné využití v domácnosti, průmyslu a dalších odvětvích.
Co je síran sodný?
Síran sodný (Na2SO4) je anorganická sloučenina, která se skládá z atomů sodíku, síry a kyslíku. Je dostupný ve formě bílého prášku nebo krystalů a má několik různých forem, včetně síranu sodného dekahydrátu (Glauberova sůl) a síranu
 [...]
Každodenně používané obaly jsou vyrobené z různých materiálů, včetně biologicky rozložitelných i nerozložitelných materiálů. Jak rozeznat, o jaký druh materiálu se jedná? Odpověď je jednoduchá, stačí si prohlédnout grafické symboly na obalu. Připravili jsme seznam nejdůležitějších ekologických symbolů.

Co jsou ekologické symboly a proč vznikají?
Ekologické symboly jsou speciální grafické symboly, které informují spotřebitele o složení, kvalitě a
 [...]
Kosmetika, kterou denně používáme, se skládá z různých chemických látek. Jednou z nejoblíbenějších přísad, která se nachází v mnoha kosmetických přípravcích, je tzv. PEG. Co to znamená a jak této zkratce rozum  [...]
Síran měďnatý: sůl kyseliny sírové a mědi
Spojením kyseliny sírové a mědi vzniká síran měďnatý na druhém stupni oxidace. Tato anorganická látka je krystalický prášek bez zápachu, který velmi dobře absorbuje vodu. Bílý bezvodý síran měďnatý (II) zmodrá pouze při kontaktu s molekulami vody. Zatímco v bezvodém stavu se v ethanolu nerozpouští, v methanolu jej rozpustit lze.

Síran měďnatý (II) je zařazen do kategorie
 [...]
Chemická látka známá jako louh sodný se používá v mnoha průmyslových odvětvích a po celém světě roste spotřeba louhu sodného.

Podívejme se blíže na výrobní proces, jeho vlastnosti a to, jak ovlivňuje náš každodenní život.

Použití a vlastnosti hydroxidu sodného
Anorganický bílý materiál známý také jako louh sodný, běžně označovaný jako hydroxid sodný, má krystalickou strukturu. Má významné hygroskopické vlastnosti a v
 [...]
Uhličitan vápenatý je chemická sloučenina běžně se vyskytující v přírodě jako vápenec, mramor a křída. Má široké využití v průmyslových a technických odvětvích, mimo jiné jako surovina pro výrobu cementu, betonu a dalších stavebních materiálů.

Uhličitan vápenatý se také používá při výrobě papíru, plastů, pryže a nátěrů na kovové povrchy. Jedná se o účinné plnivo a zpevňující činidlo v těchto produktech, které
 [...]
Při použití obyčejné posypové soli je důležité si pamatovat vliv chemických látek nejen na samotný povrch, ale i na jeho bezprostřední okolí. Bohužel na našich silnicích, chodnících, parkovištích atd., stále vládne použití posypové soli (chloridu sodného) jako široce používaný odmrazovací prostředek.

Jak se zbavit sněhu a ledu levně?

Posypová sůl je o něco levnější  [...]
Jak dobře dezinfikovat varné zařízení v pivovaru?

Bude lepší použít chlornan sodný (NaClO) anebo louh sodný (hydroxid sodný - NaOH)? První látka, která je široce používaná v bělících složkách, funguje velmi dobře při  [...]
Zemědělské a stavební stroje jsou velmi důležité při práci na poli nebo v lese. Zvýšená pracovní zátěž, jiný typ tažného zařízení nebo změna vlhkosti povrchu půdy mohou často zapříčinit nešťastné situace. Obzvláště vibrace mohou způsobovat řidiči vozidla zdravotní potíže. Totiž vibrace, které se přenaší přes sedadlo, můžou řidičům způsobit problémy s páteří a ty následně vést k dočasné nebo trvalé pracovní neschopnosti.

Jednoduchým řešením všech těchto problémů
 [...]
Správná dezinfekce drůbežárny je klíčovou zárukou úspěšného chovu. Proces dezinfekce by měly být zahájen jakmile se kuřata prodají. Začít by se mělo od mechanického odstranění nečistot, tedy je nutné odstranit znečištěnou podestýlku. Poté je nutné vyčistit vnitřek místnosti vodou obsahující čisticí prostředek a vodu poté zlikvidujte mimo oblast drůběžárny, aby se zabránilo dalšímu růstu bakterií.

Jedním z nejúčinnějších prostředků k dezinfekci
 [...]
Průmyslová odpadní voda, která pochází zejména z chemických zařízení, kde se vyrábí chlór ze solanky nebo celulóza, je charakteristická extrémně nízkým pH 1,0 - 3,0. Taková nízká hodnota pH průmyslové odpadní vody může být také způsobena vypouštěním velkého množství použitých roztoků z galvanizace nebo z jiných kyselých průmyslových odpadních produktů.

Většina průmyslových procesů čištění odpadních vod probíhá alkalizací, která
 [...]
Pastevní tetanie - je často zhoršená metabolická porucha, která je způsobena chybami ve výživě. Primární příčinou této tetanie je snížená hladina hořčíku v krvi zvířete z důvodu nedostatečného příjmu hořčíku z potravy.

Symptomy pastevní tetanie jsou:


  • snížená chuť k jídlu a tím snížená pastva
  •  [...]
  • V nabídce máme různé frakce písků (0,1 - 0,5 mm, 0,4 - 0,2 mm, 0,3 - 0,6 mm). Písky lze koupit ve 25 kg pytlích nebo po domluvě můžeme dodat písek v Big Bag vacích či celý 24 tunový kamion.

    Naše písky mají hygienické atesty a splňují normy
     [...]
    Vhodný povrch na jízdárně, stájích a padoku je základ pro bezpečnou jízdu na koni. Povrch nesmí v zimě zamrznout, jinak by mohlo dojít k uklouznutí zvířete a takové uklouznutí může způsobit vážné zranění zvířete i jezdce. Také pád z koně nepatří k bezpečným a příjemným pádům, zvláště když sedí na koni dítě nebo začínající jezdec.

    Povrch určený k jízdě na koni nesmí být prašný, jelikož prach ve vzduchu podstatně snižuje veškerou radost z jízdy.
     [...]
     Zobrazeno 1-16 z 16